Estem en una setmana crucial per a la tramitació parlamentària d’aquesta iniciativa, la presa en consideració de la qual pel parlament va ser aprovada amb amplíssim consens Càritas, el Departament …
Estem en una setmana crucial per a la tramitació parlamentària d’aquesta iniciativa, la presa en consideració de la qual pel parlament va ser aprovada amb amplíssim consens
Càritas, el Departament de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola, la Xarxa d’entitats per al Desenvolupament Solidari (REDES) i la Conferència Espanyola de Religiosos (CONFER) demanen a tots els grups polítics del Congrés dels Diputats que perseverin a negociar un text garantista de drets en la Proposició de Llei de regularització extraordinària de persones migrants actualment en tramitació.
Aquest procés de regularització extraordinari, iniciat l’any 2021, ha comptat amb un suport transversal i divers de la societat civil organitzada, així com de més de 700.000 ciutadans i ciutadanes, les signatures de les quals han possibilitat presentar-ho al Congrés dels Diputats com una Iniciativa Legislativa Popular (ILP).
Estem en una setmana crucial per a la tramitació parlamentària d’aquesta iniciativa, la presa en consideració de la qual pel parlament va ser aprovada amb amplíssim consens. Demà dimarts se celebra la ponència parlamentària encarregada de negociar el text definitiu, que donaria ratificació a aquest gran acord. Per això, està en mans de tots els grups polítics acostar postures per a aprovar, amb el grau de consens que mereix aquest assumpte d’estat, un procediment que doni resposta a un grup de persones que es troben en les capes més desfavorides de la nostra societat.
Les entitats d’Església consideren que l’aprovació d’aquesta llei és un complement imprescindible al nou Reglament d’Estrangeria, aprovat pel Govern el mes de novembre passat, en donar resposta a aquells perfils que no poden regularitzar-se per les vies ordinàries que ofereix la nostra normativa d’estrangeria.
Un important nombre de persones – que a vegades fa molt temps que estan al nostre país – com ara aquelles que no poden accedir a un passaport del seu país d’origen o persones amb difícil ocupabilitat per edat, discapacitat o malaltia crònica, entre moltes altres, hauran de continuar vivint les conseqüències de la irregularitat administrativa si aquesta iniciativa no tira endavant.
L’anunci d’un acord ampli de regularització extraordinària de persones migrants donarà resposta a una demanda d’ampli interès social, a més de ser un gest polític valent i positiu a propòsit del dia internacional de les persones migrants que se celebra aquest dimecres 18 de desembre.
ARTICLE PREVI
Segona Gala “Empreses amb Cor” de Càritas MenorcaPROPER ARTICLE
Dossier premsa desembre 2024