Aquest projecte ofereix formació per a la capacitació en competències i habilitats bàsiques seguint una metodologia d’itineraris integrats en l’àmbit de l’agricultura ecològica. Endesa destina 50.700 euros al desenvolupament d’aquesta …

ENDESA COL·LABORA AMB CÀRITAS MENORCA AMB EL FOMENT DE L’OCUPACIÓ EN FRUCTICULTURA ECOLÒGICA I RECUPERACIÓ DE VARIETATS LOCALS


  • Aquest projecte ofereix formació per a la capacitació en competències i habilitats bàsiques seguint una metodologia d’itineraris integrats en l’àmbit de l’agricultura ecològica.
  • Endesa destina 50.700 euros al desenvolupament d’aquesta iniciativa, en el marc de la segona fase del Pla de Responsabilitat Pública d’Endesa enfront de la Covid-19.

Endesa col·labora amb una aportació 50.700€ en el foment de l’ocupació en fructicultura ecològica i recuperació de varietats locals. L’objectiu general del projecte és millorar l’ocupabilitat i formació de les persones en situació o risc d’exclusió social, a través dels diferents tallers prelaborals i la millora de competències personals i laborals bàsiques en el sector de la fructicultura ecològica.

“Arbres d’Algendar” és una iniciativa de Càritas Diocesana de Menorca que té per objectiu la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social mitjançant la recuperació i cultiu d’arbres fruiters de varietats tradicionals de Menorca que en els darrers anys ha sofert una clara reculada a causa de l’entrada de varietats foranes. Per aquest motiu Càritas Diocesana de Menorca ha creat el viver ”Arbres d’Algendar” que produeix arbres fruiters, a més d’espècies forestals autòctones.

Aquest projecte, posa al servei de les persones (especialment d’aquelles que es troben en situació d’exclusió social) diverses eines que els permetin millorar els seus recursos: formació, experiència, habilitats, etc. a l’hora de trobar i mantenir una ocupació.

En el cas de Menorca, l’agricultura ecològica és un sector econòmic emergent per a creació d’ocupació. La innovació i la qualitat han de ser una constant en la producció agrària ecològica. Per això, la formació és imprescindible de cara a tirar endavant una activitat agrària rendible. Aquest projecte ofereix formació per a la capacitació en competències i habilitats bàsiques seguint una metodologia d’itineraris integrats en l’àmbit de l’agricultura ecològica, desenvolupant accions d’orientació, formació tanatopràctica i acompanyament a la inserció laboral.

Càritas no és aliena a la realitat del mercat laboral ni a les causes de les situacions de pobresa i exclusió que viuen cada vegada més persones.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip