En maig es celebra el Dia Mundial del Comerç Just El Dia Mundial del Comerç Just destaca que un consum més responsable redueix la desigualtat i la pobresa Sota el …
En maig es celebra el Dia Mundial del Comerç Just
El Dia Mundial del Comerç Just destaca que un consum més responsable redueix la desigualtat i la pobresa
Sota el lema “Som Comerç Just”, Menorca s’unirà a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just el proper 12 de maig. Amb aquesta jornada el moviment del Comerç Just, que integra a més de 2 milions de productors i treballadors arreu del món i en el nostre país a més de 2.600 persones voluntàries i 135 professionals, recorda que és possible garantir una vida digna per a tots els habitants del planeta i frenar la degradació mediambiental. Així també ho han constatat les Nacions Unides en els anomenats Objectius Mundials (Objectius de Desenvolupament Sostenible) que s’haurien de complir abans del 2030. Per aconseguir-ho, un dels factors essencials és fomentar el consum responsable i una producció més sostenible.
En la nostra illa, la celebració tindrà lloc a la Cooperativa San Crispin d’Alaior, el pròxim dimecres dia 16 de maig a les 19,00 h, i consistirà en una xerrada i col•loqui sobre Comerç Just, durant la qual un cuiner realitzarà un showcooking en directe.
En aquesta ocasió el cuiner serà en Victor Bayo de l’associació Fra Roger, i realitzarà un menú de tres plats amb productes de comerç just, com el cacau, el sucre, la quinoa i el coco. Els actes han estat organitzats per S’Altra Senalla, projecte de promoció del Comerç Just de Càritas Menorca i la Fundació Vicente Ferrer, han comptat amb la col•laboració de la Cooperativa San Crispin i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern Balear. A més, durant la jornada convidem a la ciutadania a participar de la campanya a les xarxes socials #SomosComercioJusto i així unir-se a aquest moviment i mostrar el seu compromís per un món més just.
En el Dia Mundial del Comerç Just “volem fer una crida a la ciutadania perquè faci un consum més ajustat a les seves necessitats reals i afavoreixi les formes de producció respectuoses amb els Drets Humans i laborals i amb el medi ambient”. “Un canvi d’hàbits en aquesta direcció contribuirà al desenvolupament i el benestar de tots i totes”. En el cas de l’alimentació, l’últim informe del PNUD conclou que el 70% dels aliments que consumeix la població mundial són produïts per petites organitzacions agricultores amb explotacions de menys de 2 hectàrees. Paradoxalment, la majoria dels qui treballen en aquest sector malviuen en la pobresa. Segons un recent estudi de l’OIT, gairebé dos terços dels treballadors en situació de pobresa extrema estaven empleats en l’agricultura.
ARTICLE PREVI
Presentació memòria empreses d’inserció de BalearsPROPER ARTICLE
Refugiats i Veneçuela