En aquest Dia Nacional del Tercer Sector, convidem a tots els actors socials: organismes internacionals, governs, empreses, agents socials, universitats, mitjans de comunicació i a tota la ciutadania, al fet …

Dia Nacional del Tercer Sector 2024


En aquest Dia Nacional del Tercer Sector, convidem a tots els actors socials: organismes internacionals, governs, empreses, agents socials, universitats, mitjans de comunicació i a tota la ciutadania, al fet que se sumin a una aliança global per la justícia social i els drets humans.

El Dia Nacional del Tercer Sector és una crida a l’acció col·lectiva, és una jornada per a celebrar el treball del Tercer Sector, de les seves entitats i de totes les persones que el conformen. Un gran acte commemoratiu que enforteix l’essència del Tercer Sector i visibilitzar la labor de totes les entitats unides pel propòsit comú de construir una societat més justa, igualitària i inclusiva.

El 9 d’octubre, va ser declarat, pel Consell de Ministres, Dia Nacional del Tercer Sector, en 2022, per a reconèixer a un sector que contribueix de manera molt important a la provisió del benestar de la ciutadania i, especialment, d’aquelles persones que es troben en situació de necessitat. Un sector que és un instrument fonamental de participació social de la ciutadania que contribueix a incrementar la qualitat democràtica de la societat espanyola.

Enguany, la commemoració del Dia Nacional del Tercer Sector s’emmarca sota el títol «El Tercer Sector enfront de les amenaces globals: promovent justícia social i defensa de drets». Amb una determinació indestructible, treballem dia rere dia perquè la justícia social sigui una realitat a tot el món. I en el Dia Nacional del Tercer Sector, ens unim per a celebrar i enfortir l’essència d’aquest sector i de totes les persones que el conformem: aquelles amb les quals treballem, persones voluntàries, treballadores i aliades, unides pel propòsit comú de construir una societat més justa, igualitària i inclusiva.

En aquest Dia Nacional del Tercer Sector, convidem a tots els actors socials: organismes internacionals, governs, empreses, agents socials, universitats, mitjans de comunicació i a tota la ciutadania, al fet que se sumin a una aliança global per la justícia social i els drets humans. De manera conjunta, podem enfrontar els desafiaments globals amb solucions locals. Només a través d’un esforç col·lectiu podem garantir un futur on la justícia social no sigui només una aspiració, sinó una realitat tangible per a totes les persones. El nostre treball és un exemple del poder de la col·laboració i la unitat en la creació d’un món millor.

Aquestes demandes han estat recollides en un manifest elaborat de manera conjunta i participativa per les entitats membre de la Plataforma del Tercer Sector: Plataforma d’ONG d’Acció Social (POAS), Plataforma del Voluntariat d’Espanya (PVE), Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social a Espanya (EAPN-ÉS), Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Creu Roja Espanyola, Càritas Espanyola, ONCE – Organització Nacional de Cecs Espanyols, La Coordinadora de ONGD, Plataforma d’Infància.

Un manifest obert, al qual convidem a sumar-se a totes les entitats i organitzacions del Tercer Sector, a totes les persones treballadores, voluntàries, aliades i col·laboradores.

MANIFEST


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip