La passada setmana dos tècnics de Càritas Menorca i personal del Fons Menorquí de Cooperació van assistir a la trobada Europea “We-Net: Working for Enviromentally Educated Towns” de l’organització ALDA …
La passada setmana dos tècnics de Càritas Menorca i personal del Fons Menorquí de Cooperació van assistir a la trobada Europea “We-Net: Working for Enviromentally Educated Towns” de l’organització ALDA a Lisboa.
L’objectiu de la trobada era identificar i millorar les sinèrgies dels aspectes socials, econòmics i ambientals del reciclatge i classificació selectiva de residus a través d’un enfocament multi sectorial promogut amb la finalitat d’intercanviar experiències i bones pràctiques i identificar possibles oportunitats de cooperació transnacional.
Es pretenia identificar les formes exitoses de cooperació entre la societat institucional, civil i el sector privat, amb la finalitat de promoure els processos de reciclatge eficaços en benefici de la comunitat en el seu conjunt i compartir casos d’èxit i bones pràctiques.
A part de la ponència marc del primer dia de les jornades, el segon dia es van fer grups de feina per a debatre sobre varis temes que ens proposàvem i recollir les opinions i recomanacions dels participants (autoritats locals, organitzacions etc.) en base a l’experiència que tenen i fer propostes per un pla d’acció per a l’economia circular.
La presentació resumida que van fer del projecte de Càritas va ser:
Mestral I TIV Menorca són projectes de Càritas Diocesana de Menorca.
El nostre projecte assumeix els principis d’economia de solidaritat i objectius per contribuir a construir una societat més justa i sostenible per promoure integració social i professional de les persones que experimenten o estan en risc d’exclusió de Menorca, a través de la gestió de residus i reutilització de mobiliari, electrodomèstics, roba , llibres, etc.
L’objectiu principal d’aquests projectes d’economia social és la formació i integració social de persones en situacions d’exclusió social i el transit a l’ ocupació regular.
Les persones implicades en aquest projecte fan un itinerari de inserció, a través d’activitats relacionades amb la reutilització i tractament de residus.
L’objectiu és millorar, restaura o consolidar les mesures necessàries per promoure les seves habilitats socials i finalment la seva inclusió social.
ARTICLE PREVI
Enllaça’t per la justícia